S#03 - Jimmie Åkesson & Jan Emanuel: Sverige-samtal

  visningar 433,547

Henrik Jönsson

17 dagar sedan

En Sverigedemokrat. En Socialdemokrat. En Libertarian.
Jimmie Åkesson är partiledare för Sveriges nyaste och mest omdiskuterade riksdagsparti. Jan Emanuel är framgångsrik serie-entreprenör och kallar sig själv för konservativ sosse. Henrik är Libertarian och vill ha en liten, effektiv stat med stor individuell frihet.
Ikväll samlas de tre för ett samtal om sina respektive visioner för Sverige och framtiden.
Var med och ställ era frågor i chatten!
🥇 Stöd kanalen via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd kanalen via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd kanalen via PayPal: henrik@henrikjonsson.com

Kommentarer
MrRikko82
MrRikko82 2 timmar sedan
Det här var ju riktigt lyckat! Sånt här behövs det mer av!! Betydligt intressantare än ”debatt o pajkastning”. Skönt att se folk välja sunt förnuft framför något exakt partiprogram som ska följas.
Eva Olsson
Eva Olsson 6 timmar sedan
Tror som Jan E att öppna samhället igen och hitta en väg för behandling av de som är i riskzonen. Att stänga ett samhälle är extremt farligt ur alla tänkbara perspektiv.
Emelie Lundgren
Emelie Lundgren 7 timmar sedan
Alltså Henriks research... "Men jag vill börja med ett exempel från Romarriket." Älskar nivån.
Ste Mik
Ste Mik 9 timmar sedan
Jan Emanuel ska hålla sin käft stängt. Vad gjrode han på 80 talet? Fan han borde få spö.
Tom Miguel
Tom Miguel 12 timmar sedan
25:45 Klockrent! ''Problemet med riksdagen är att den är full utav riksdagsledamöter som inte haft ett jobb, hur ska dem kunna företräda arbetare om dem inte har varit i närheten utav ett arbete'' Konstruktivt och uppfriskade! En vuxen och respektfull diskussion som kan leda till förbättringar! detta är vad politik ska handla om! Tjänstemanna samt Politikeransvar är ett måste!
qopoy dnon
qopoy dnon 2 timmar sedan
Kunde du verkligen inte hitta en bättre förespråkare för socialdemokratisk politik än Jan Emanuel?
Oscar Vanninen
Oscar Vanninen 16 timmar sedan
Brilliant diskussion, en av dom bästa vi haft mellan sverigedemokraterna och social demokraterna, en vuxen och tydlig diskussion med många intressanta åsikter och frågor,
Mange
Mange 19 timmar sedan
Det är ju helt fantastiskt att JE kan ha mage att gnälla på statens slöseri av skattemedel när han samtidigt byggt en enorm förmögenhet på dina och mina skattepengar. Istället för att påpeka ett bristande system så har han skott sig å det grövsta. De traditionella socialdemokratiska värderingar han påstår sig stå för, lever han definitivt inte upp till.
qopoy dnon
qopoy dnon 2 timmar sedan
Underbar diskussion.. såhär bra blir det när man har vuxna kloka och jordnära politiker i samma rum. Jimmie är så jävla fin och trevlig vanlig människa.
Freddan Lindmark
Freddan Lindmark Dag sedan
Tack! Äntligen en diskussion som bryter ner polariseringen!
Gustav Sjöberg
Gustav Sjöberg Dag sedan
54:34 - Jimmy: Jag skulle vilja bygga hus eller göra något annat - Jan: Jag har en byggfirma om du vill komma förbi xDDDDDDD
Darth 90
Darth 90 6 timmar sedan
Två veckor senare jimmie lämmnar sd och börjar istället bygga hus vore ganska gulligt faktiskt
UpRisingDown
UpRisingDown Dag sedan
Jan Emanuel. Hycklare som förespråkar "privat lr statligt lr vad än". Håkan Juholt borde ha suttit i stolen istället!
volvomannen79
volvomannen79 Dag sedan
Åkesson till Jan-Emanuel: "Du är lika mycket Socialdemokrat som jag är miljöpartist känner jag...,, Ju längre den här diskussionen går"..... Precis min egen tanke 2 sekunder innan Jimmie sa det..
David Hontwedt
David Hontwedt Dag sedan
Gör Jan Emanuel till paritledare
:p
:p Dag sedan
Jan Emanuel är den ossigaste sossen som finns
hataaik72
hataaik72 Dag sedan
Vilka löjliga strumpor Jimmie har😂
dani b
dani b Dag sedan
Vem bryr sig? Jag har löjligare strumpor än han, men ingen bryr sig om mina strumpor! Lyssna på samtalet istället.
Matz Strom
Matz Strom Dag sedan
Tack Jan Emanuel för att du använder yttrandefriheten som faktiskt finns inom partiet och säga som verkligeten är och hur den fungerar, Gör det oftare, och säg även till partiledaren på SKARPEN att NU är dags att gå tillbaka till ruta ett, och göra tvärt om med allt som gjorts fel. (och fortfarande görs fel). Sluta bolla omkring alla dom orelevanta bollarna i luften, och fokusera istället på att bolla dom få viktigaste.
TonoTheHero
TonoTheHero Dag sedan
14:40 Nu blir det intressant! ... *7 sekunder senare* "Vi avbryter inslaget för en historisk anekdot." Det är inte intellektuellt ärligt att preface:a en fråga med saga "based on a true story" ... Fy! Men är det fel att låna pengar om räntan är gratis? Bara om pengarna spenderas istället för investeras!
qopoy dnon
qopoy dnon Dag sedan
Jag tillhör dom som tror på dödstraff som i USA och andra länder.
Redvexer
Redvexer Dag sedan
Jimmie och Janne, det är 2 person som kunde lätt styra Sverige tillsammans.
Redvexer
Redvexer Dag sedan
@qopoy dnon Kan ju undra. Denna stolle som sitter suttit allt för jävla länge.
qopoy dnon
qopoy dnon Dag sedan
Varför är inte Jan våran Statsminister isstället?
WKT
WKT 2 dagar sedan
Svensk politik in a nutshell: Sossarna har en bra grund och balans i tidig historie men är helt tappat idag. Vänstern kan fan inte ens räknas inte som ett parti. Miljöpartiet är ett skämt. Moderaterna består enbart av en glorifierad yta som egentligen inte skiljer sig åt från sossarna. Centern är totalt misslyckat. Liberalerna har jag ingen genuin åsikt om. Och sist men inte minst har vi SD, ett parti som man inte kan rösta på utan bli typ hatad.
- Zerenity -
- Zerenity - 2 dagar sedan
Based based based based
Danne Svanström
Danne Svanström 2 dagar sedan
Underbar diskussion.. såhär bra blir det när man har vuxna kloka och jordnära politiker i samma rum. Jimmie är så jävla fin och trevlig vanlig människa.
oskarakaable
oskarakaable 2 dagar sedan
Kunde du verkligen inte hitta en bättre förespråkare för socialdemokratisk politik än Jan Emanuel?
Gooztr E
Gooztr E 2 dagar sedan
Om man vill se ineffektiviteten i offentlig sektor räcker det med att titta på interndebitering mellan avdelningar inom en myndigheten eller mellan myndigheter. Beroende på vad för tjänst jag utför så har jag som tjänsteman overheadkostnader på mellan ca 480 och 640kr i timmen. Då har jag ingen utrustning som är dyr; jag har en mobil, en laptop och ett sunkigt kontor. Det kostar ca 40kr i timmen. Visserligen kostar säkert en del system en saftig slant men inte så farligt, resten är kostnader för ekonomer, jurister, HR och andra osynliga personer som "samordnar". Bilen är privat och den tar myndigheten 52kr milen för ifall någon tvingas köpa en tjänst. Jag är ingen ekonom men priset känns rätt högt. När jag var egen och hyrde ut mig så hade jag en overhead på ca 200kr i timmen och bilen kostade 22kr milen ex moms. Visst, man sålde sig kanske lite billigt då men så är det ju. Kopplat till pensionen går ju också säga en del. Min far är ett relativt gott exempel som var i den sista generationen som växte upp i relativ fattigdom och fick börja arbeta redan som litet barn för att småsyskonen skulle ha mat på bordet. Vid 14 års ålder började sedan hans "riktiga" arbetsliv och han arbetade mer än heltid inom lant- och skogsbruk till han fyllde 70 år. 56års konstant slit generar på ålderns höst under 10 000kr i månaden. Visst, hans hus är betalt och han kommer klara sig, men det är fortfarande inga pengar i förhållande till insats.
kalle stropp
kalle stropp 2 dagar sedan
Yttrandefrihet och demokrati är inte vad skolan vill ha sepost.info/dev/video/zanUvs6JY6HL170.html
kalle stropp
kalle stropp 2 dagar sedan
Yttrandefrihet och demokrati är inte vad skolan vill ha sepost.info/dev/video/zanUvs6JY6HL170.html
qopoy dnon
qopoy dnon 2 dagar sedan
jan det finns ingen trygghet
niclas malmström
niclas malmström 2 dagar sedan
Herregud! Snillen spekulerar! När intervjuaren kommer med färdigpaketerade frågor som är som gjorda för i första hand JÅ., ja.. då blir det bara komiskt. Ren hobbynivå.
qopoy dnon
qopoy dnon 2 dagar sedan
Riktigt intressant
Jesper Petersson
Jesper Petersson 2 dagar sedan
Detta var otroligt intressant! Før en gång skull kan man ta in information nær det kommer till politiska disskusioner.
johan
johan 2 dagar sedan
Jan Emanulel är king i den här intervjun! ( jag är inte sosse eller vänster)🇸🇪🇸🇪🇸🇪
daniel antonio
daniel antonio 2 dagar sedan
Riktigt bra avsnitt.
Andreas Millberg
Andreas Millberg 2 dagar sedan
Jag är socialdemokrat, men den nuvarande socialdemokratiska regeringen med sin politik har gjort/gör det oerhört svårt för mig att fortsätta vara det. Därför var det en väldig lättnad att få höra så många kloka ord från Jan Emanuel. Den typen av politik han förespråkar, den kan jag backa upp gladeligen! Och självklart var det kloka och intressanta ord från Henrik och Jimmie likaså! Sen tyckte jag att detta var en mycket trevlig, intressant och lärorik diskussion att se. Alla var respektfulla, sakliga och kunde dela ett skratt med varandra bort emellanåt. Detta borde vara standarden i Sveriges politiska sfär oavsett nivå! Sist, vill jag, som andra kommenterat, också säga att det var kul att få se Jimmie i en mer avslappnad miljö där han faktiskt får uttrycka sina/partiets ståndpunkter istället för att bara fäkta bort rasist/nazist-stämpeln hela tiden. Den här videon får definitivt toppbetyg hos mig!!
Hedoro Hedoes
Hedoro Hedoes 2 dagar sedan
Otrolig bra diskusion. Jan Emanuel är hur skön som helst, önskar alla i S var som honom. Jimmie alltid like skön och Henrik vet jag inte mycket om men hoppas allt löser sig nere i Malmö. Hoppas på en bra Sverige i framtiden. 🙏🏻💕
Eva The Best
Eva The Best 2 dagar sedan
Jag tillhör dom som tror på dödstraff som i USA och andra länder.
Isak C
Isak C 2 dagar sedan
Jan Emanuel är alltså en socialkonservativ sosse.. Och Sverigedemokraterna driver en socialkonservatistisk politik
Ailsa Ni
Ailsa Ni 3 dagar sedan
Riktigt kul att se Jimmie i en mer avslappnad miljö där han inte hela tiden blir påhoppad. Gladde iallafall mig,
Harun Drljevic
Harun Drljevic 3 dagar sedan
VAH SKA JAG KÖPA HAHAHAHA BÄSTA
Tommy Neman
Tommy Neman 3 dagar sedan
Detta var så väldigt bra! Wow. Produktionen var dessutom 2000% bättre än den WOKE avsnittet. Riktigt kul och jag ser fram emot nästa!
Thomas Palmé
Thomas Palmé 3 dagar sedan
En oerhört intressant diskussion. Det finns hopp
Alice Lund
Alice Lund 2 dagar sedan
@Ailsa Ni Eller så framstår den utan skor som folklig med vanligt hyfs.
Ailsa Ni
Ailsa Ni 3 dagar sedan
Roligt makt-knep: Bjud hem två gäster. De tar av skorna (hyfs). Väl i "sändning" har visst en på sig skor, vilket får de andra att se lite mer oseriösa ut.
MaxuWashi
MaxuWashi 3 dagar sedan
Allt Jan-Emanuel säger låter jättesunt, men S har inte lyckats göra något av det han säger att man bör göra, tyvärr. Om S fortsätter sitta tror jag aldrig att en tillräcklig förändring kommer ske. Allt Jimmie säger låter också sunt, och jag tror han har en större chans att göra skillnad åt det bättre.
Andreas
Andreas 2 dagar sedan
Helt klart. Jan emmanuel representerar en döende minoritet i sitt egna parti. Majoriteten består av karriärsmänniskor som kallar sig själva Socialdemokrater för att det det underlättar för de att göra karriär.
Jimmy Enberg
Jimmy Enberg 3 dagar sedan
Riktigt intressant
Mats Svensson
Mats Svensson 3 dagar sedan
jan det finns ingen trygghet
Cesar Norberg
Cesar Norberg 3 dagar sedan
jag gillar hur seriöst allt är och att de snackar om Sverige och hur det ser ut med perspektiv från många håll och så kommer Jimmie Åkesson där med några randiga strumpor
Mari Larsson
Mari Larsson 3 dagar sedan
Otroligt intressant, Jimmie och Jan-Emanuel är rörande överens 👍 länge sedan man såg något så intelligent inom politiken... Vilka killar!!
Dan Jonsson
Dan Jonsson 3 dagar sedan
En demokrati kan aldrig vara starkare än dess utbildningsnivå. För är den låg kommer det som är trendigt och populärt ha större vikt än det som är långsiktigt och pragmatiskt. Då blir media den starkaste opinionsbildaren. Och i ett land som sverige så blir den typen av förvirrad och förnäm ideologisk världs skildring, blir det svårt att skildra och jobba på den verkliga problematiken. Att överbeskydda våra barn med en daltande uppfostran gör att vi får barn som växer upp med disney moral och Robin Hood romantik. Och det är vackert men känslor är inte intelligenta. Mycket bra diskussion.
Ti Ger
Ti Ger 3 dagar sedan
Ett bra sätt att återgå till kärnan av välfärdssamhället är att lägga ner alla onödiga nämnder som ändå inte har någon makt tex hyresnämnden. Ge mer makt eller lägg ner. Slå ihop myndigheter som försäkringskassan och arbetsförmedlingen så slipper vi bollandet. Vi måste höja vårdkvaliten och öka tillgängligheten. Det ska inte vara så att vissa ska ses som mera värda att lägga vård på, det är oetiskt men om någon vill lägga sina egna pengar så låt gå. Ställ högre språkkrav och kompetens på läkare. Gör samtidigt det enklare att få denna kompetens. Vi måste få en arbetsmarknad där det finns möjlighet att byta bransch då många målar in sig i hörn och aldrig får förverkliga sina drömmar. Vi har arbetslösa akademiker med examen som aldrig får komma till någon nytta. Där finns ett stort slöseri och ekomisk fälla för de sin utbildats i onödan. Stat och kommun måste fortsätta att ta till våra på detta humankapital. Men sluta tryck in människor där de inte gör någon nytta, dessa så kallade låtsasjobb som förstör arbetsmarknaden mer än hjälper.
Это Да
Это Да 3 dagar sedan
Gå till Telegram-appen, hitta "Walter CoinCoin"-kanalen och börja tjäna.
Alva Krus
Alva Krus 3 dagar sedan
Snygga strumpor
Bat
Bat 3 dagar sedan
Detta är lite konstigt att kolla på. Tycker att alla har rätt. :D
Ti Ger
Ti Ger 3 dagar sedan
Många av de IT-företag Henrik pratar om lever faktiskt på bidrag, lån, investeringar och gratis arbetande praktikanter. Det är fel att den vinst de genererar motsvarar dessa bidrag. Jag är huvudsakligen socialist, men jag tycker inte att vissa företag ska leva på offentliga medel. Det ger en oschysst konkurrens och en dålig arbetsmarknad. De få undantag jag kan se är ifall det rör sig om ett stort svenskt varumärke som annars riskerar att gå till historien. Men all heder till de företag som står på egna ben och har fungerande affärsidéer. Nu så här i Coronatider måste vi vara mycket försiktig med att förstöra konkurrensen. Det måste finnas en rättvisa både för företag och individer. Många ggr ser jag bara att regeringen vill rädda sin väljerkår av medelinkomsttagare och struntar i andra grupper.
Andreas
Andreas 2 dagar sedan
Vänligen utveckla. Hur menar du att många IT företag lever på lånade pengar?
Peter Bondesson
Peter Bondesson 3 dagar sedan
Det här är det bästa politiska samtal jag någonsin hört. Detta borde sändas på SvT så dom lär sig hur det ska gå till. 👍🇸🇪
Liberum Aeternum
Liberum Aeternum 3 dagar sedan
Bra samtal. Men jag tycker att Jan Emanuel är en sådan opportunist. Han pratar om arbetare och så vidare. Själv har han ju skott sig på våra problem, på våra skattepengar. Pengar som betalas ut hur lättvindigt som helst i stora summor. T.ex. har han väl vad jag vet gjort pengar på asylboenden. På grund av den sjuka politik som hans parti fört bland annat, så finns inte tillräckligt med bostäder då skapar sådana som Jan Emanuel och Bert Karlsson bostäder till helt HUTLÖSA priser för våra skattepengar. Det handlar om flera tusen per dag per person ibland. Så vad pratar han om? Är inte det höjden av hyckleri?
Gustav Carlsson
Gustav Carlsson 3 dagar sedan
Jimmie och Janne podcast, jag hade varit ett fan
Anders Winald
Anders Winald 3 dagar sedan
Roligt makt-knep: Bjud hem två gäster. De tar av skorna (hyfs). Väl i "sändning" har visst en på sig skor, vilket får de andra att se lite mer oseriösa ut.
Alice Lund
Alice Lund 2 dagar sedan
Eller så framstår den utan skor som folklig och avslappnad.
KnugN AvSverige
KnugN AvSverige 3 dagar sedan
Vem röstar jag på för att utopin som målas upp av deras värderingar och lösningar ska bli sanning?
welcometomoonbar
welcometomoonbar 3 dagar sedan
J-E tjatar återkommande om att han inte vill ha ett Sverige med en massa fattigpensionärer som jobbat hårt under sina arbetsliv...och ändå så är han uttryckligen för ett väldigt högt skattetryck "så länge skatten bara läggs där den ska". Med ett väldigt lågt skattetryck samt en avreglerad och mer konkurrensutsatt (dvs billigare) äldrevård så hade vi haft färre fattigpensionärer i det här landet som slapp vara beroende av staten överhuvudtaget. I stort sett ingen låginkomsttagare hade blivit fattigpensionär då. Visst, de som är för sjuka för att ens kunna arbeta hade givetvis riskerat att bli fattigpensionärer ändå...men fokusera då specifikt på dem istället (och då givetvis bara de egna medborgarna). Låt dem antingen få hjälp från välgörenhet, eller se till att sjukersättningen övergår till en trygg pension om än inte så hög. J-E hade sannolikt valt det senare, och jag är helt okej med det - så länge han bara går med på att även låginkomsttagare ska få betala så lite skatt att de själva faktiskt kan ha råd med sin egen pension bara de själva pensionssparar tillräckligt ansvarsfullt. Visst kan facket förhandla om tillräckligt skäliga löner för att det ska vara möjligt, men ju lägre skattetryck desto lägre behöver dessutom lägstalönerna vara för att ändå vara skäliga. Och nej, lösningen är inte mer progressiv beskattning, för det sätter Lafferkurvan naturligt stopp för så att det leder till FÄRRE skatteintäkter, färre högutbildade, färre arbetstillfällen och dessutom leder det till lägre löner för arbetarna. Välfärden ska bara förbehållas de som absolut inte kan säkra sin egen ekonomiska trygghet - för de som kan det så ska staten snarare enbart vara en nattväktarstat (även om de fortfarande får betala skatt till de som verkligen behöver välfärd). Vi ska INTE sträva efter att fler människor blir beroende av välfärdsstaten än absolut nödvändigt. Schweiz har löst detta utmärkt. De har väldigt låga skatter och ändå nästan inga fattigpensionärer alls.
welcometomoonbar
welcometomoonbar 3 dagar sedan
Om J-E tror att Annie Lööf är libertarian så är han ärligt talat pantad. Annie Lööf är socialliberal, vilket egentligen bara är en omskrivning av socialdemokrat. Därför är Centerpartiet exakt lika postmodernt 68-vänster som Socialdemokraterna idag. Libertarian är att ställa upp på Henrik Jönssons ÅTSKILLIGA totalsågningar av bl a Annie Lööf. En libertarian stödjer ALDRIG bidragsinvandring eller höga bensinskatter, en libertarian tar ALLTID brottsoffers upprättelse på absolut största allvar. En libertarian säger aldrig någonsin nej till kärnkraft som Annie Lööf. En libertarian kan inte ens stödja EU-medlemskapet då libertarianen gör milsvid skillnad på frivillig globalisering och påtvingande globalism. Libertarian är att med dagens mått som allra minst (egentligen längre än så, men med hänsyn till vad som idag är politiskt gångbart) sträva efter att ha det mycket mer som i Schweiz, Liechtenstein och Republikanska städer/delstater i USA (som för övrigt har betydligt billigare sjukförsäkringar och betydligt färre dödsskjutningar än där Demokraterna styr, innan J-E kontrar med den klassiska nidbilden av USA som om allt vore likadant överallt i denna megafederation).
Emil Salomonsson
Emil Salomonsson 3 dagar sedan
Jimmie och Jan Emanuel borde starta ett eget parti.
kamran102
kamran102 3 dagar sedan
Problemen kommer ju när den filosofi man kör på inte längre fungerar. Tex när det är så många som inte har förmåga att försörja sig, så att belastningen på dom som kan blir för stor. "Alla efter sin förmåga.." etc är ju fint, men fungerar bara när de som har resp inte har förmåga håller sig inom hyfsat snäva ramar. Plötsligt sker något (eller gradvis) som gör att det inte funkar längre. Vad gör vi då?
kamran102
kamran102 3 dagar sedan
Det är ju fullständiga tokstollar som har makten nu. Hoppas (precis som Jan) att folk märker det i tid ;-)
Andreas
Andreas 3 dagar sedan
Jag gillar Jan emanuel. Men när han säger att folket kommer att kräva att Morgan Johansson ber om ursäkt för alla sina missar, så är han återigen en romantiker. På denna punkt så är jag lika cynisk som Navid modiri. Man skulle kunna önska att det sker, men det Svenska folket har redan visat hur flata de är samt hur rädda de är för att bli utfrysta p.g.a den nuvarande polariseringen. Många saknar ryggrad, andra saknar intresse.
aptand
aptand 3 dagar sedan
Ultra man spread rakt in i rutan. Får man uppskatta ändå.
Daniél L
Daniél L 3 dagar sedan
Detta är på alla sätt och vis en föredömlig politisk debatt och en nyckel till att minska polariseringen. Tack.
9 14
9 14 3 dagar sedan
Intressant faktiskt! Viktiga samtal, en del rätta svar, men också en hel del som saknas. Vi behöver flera liknande samtal, kanske också med vanligt folk.
INTENZO RC ACTION
INTENZO RC ACTION 4 dagar sedan
Haha ”idag får man avgå som politiker om man skrivit något på twitter men har du havererat ett helt land får du sitta kvar i decennier” *Jimmie Åkesson* så sant 😂
Maine Lantha
Maine Lantha 4 dagar sedan
En gammal man som jag brukade klippa Sade dessa ord som bet sig fast i mitt minne Jag har arbetat i gruvan i hela mitt liv, nu sitter jag här i en lägenhet kommer mig inte ut får kall mat. EN mördare som sitter i fängelse får daglig utevistelse Får varm mat och kött Hur kan det vara så?? Tack för ert fina resonemang🐿️🌹
Andreas
Andreas 2 dagar sedan
En vis stackars man. Smaka på den rättvisan.
Pope Francis
Pope Francis 4 dagar sedan
Varför ska alla vara så fruktansvärt glada över vad ni kallar "en sansad, vuxen, diskussion". Ser ni inte att det beror på att alla tre sitter o tycker samma sak...?
Magnus Jäfvert
Magnus Jäfvert 4 dagar sedan
bra. men stoppa ner fingrarna o pekandet!
zhao ren
zhao ren 4 dagar sedan
The New York Post carried an article on June 1, 2019, titled “Chinese dissidents are being executed for their organs, former hospital worker says.” The article was written by Steven W. Mosher, the president of the Population Research Institute and an American social scientist who has written extensively about China. Mosher began the New York Post article: “Zheng Qiaozhi - we will call him George - still has nightmares. He was interning at China’s Shenyang Army General Hospital when he was drafted to be part of an organ-harvesting team.” Reenactment of the CCP's state-sanctioned organ harvesting from living Falun Gong practitioners Mosher described how a young prisoner was brought into the room with his hands and feet tied. He was very much alive. The army doctor in charge then swiftly cut the young man open from his chest to his belly button to expose his two kidneys. The doctor was then quoted as telling the intern to “cut the veins and arteries.” The intern followed the doctor's instructions, and “blood spurted everywhere.” The kidneys were removed and placed in a container designed for transporting organs for transplant. Mosher wrote, “Then the doctor ordered George to remove the man’s eyeballs. Hearing that, the dying prisoner gave him a look of sheer terror, and George froze. 'I can’t do it,' he told the doctor, who then quickly scooped out the man’s eyeballs himself. “George was so unnerved by what he had seen that he soon quit his job at the hospital and returned home. Later, afraid that he might be the next victim of China’s forced organ-transplant business, he fled to Canada and assumed a new identity.” Mosher explained in the article that first-person accounts like George’s were “understandably rare. The 'transplant tourists' who come to China are naturally told nothing about the 'donors' of their new heart, liver or kidney. And those who are executed for their organs tell no tales.” Falun Gong practitioners are believed to be a substantial source for these organs in China, Mosher explained. He said that after former Communist Party chief Jiang Zemin initiated the persecution of Falun Gong in 1999, hundreds of thousands of the group’s followers were arrested and disappeared without a trace.
Bougies Be Like
Bougies Be Like 3 dagar sedan
wtf
Peter Sonesson
Peter Sonesson 4 dagar sedan
👍
Gunnar Ganzer
Gunnar Ganzer 4 dagar sedan
Staten kan inte satsa landet ur en kris. Thomas Sowell belyste detta för redan 30 år sedan. Har aldrig fungerat, oavsett om man ser på New Deal under Roosewelt, eller alla andra kriser sedan dess. Återhämtning och tillväxt har ALLTID fungerat bättre och snabbare, om staten INTE lägger sig i. Det som regering och stödpartier nu gör, med nedstängning och extrem belåning, kommer vara katastrofalt för landet. Att tro man kan kontrollera en virussmitta är så korkat att det gör ont. Med mindre de har tänkt sig att avskaffa demokrati och rörlighet, i minst 10 år, så finns det INGEN som helst chans att kontrollera ett virus. Finns det med största sannolikhet inte oavsett.
klåd
klåd 4 dagar sedan
Jimmies strumpor är kungliga
Monscent
Monscent 4 dagar sedan
Sen när är Jönsson en libertarian?
Darth 90
Darth 90 6 timmar sedan
Han har sagt det ifrån dag 1
Pope Francis
Pope Francis 4 dagar sedan
30:24 *LIBTARD*
Gustav Gurra
Gustav Gurra 4 dagar sedan
Gör din plikt i samhhället vilket till stor del är ditt "jobb" men även andra plikter som bidrar till samhället, därefter ska du kräva din rätt.. Detta är något socialdemokration tappat. Idag kan de som inte gjort sin plikt få mer rätt en de som gjort den, låt mig dra ett exmpel. Personer som ALDRIG har jobbat kan få ut mer i månaden än en pensionär som slitit i 40 långa år, skandal.
Alan DoubleYou
Alan DoubleYou 4 dagar sedan
Jag tycker att vi avsätter kungen och sätter Jan Emanuel på tronen👍👍
yasio bolo
yasio bolo 4 dagar sedan
göra. Någon som kan svara på det?
Lisa Andersson
Lisa Andersson 4 dagar sedan
Jag tänker på att Jan Emanuel hela tiden önskar att Jimmie (och hans väljare) borde vara sossar för att vrida socialdemokratin rätt. Är det inte mer logistik att Jan Emanuel och hans likatänkande tillhör SD istället? Visst ja, det är ju det som händer...
yasio bolo
yasio bolo 4 dagar sedan
de som trycker på tummen ner här, vad är det som ni inte gillar? att det ska vara fokus på brottsoffer istället för brottslingar?
Robin Lundahl
Robin Lundahl 4 dagar sedan
Oerhört intressant tema... Fortsätt gärna en längre serie på detta tema. Den som inte ärligt kan säga att Sverige minst sagt har hamnat snett är nog tyvärr både blind och oaktsam med sin tankeförmåga.
Stefan
Stefan 4 dagar sedan
Riktigt bra. Tack.
Pierre Nordqvist
Pierre Nordqvist 4 dagar sedan
Det ska vara folkomröstningar om ALLA stora beslut som är avgörande för landet, Sjukvård-Kraftförsörjning- Migration-Försvar etc. Det duger inte att politiker skall sitta i Demokratins namn, och dribbla om sådana viktiga beslut. Total brist på kompetens i den politiska broilerfabriken ! Mycket inspirerande diskussion i detta avsnitt. Tack till er tre !
yotornadoyo
yotornadoyo 4 dagar sedan
Vilken jävla mustasch!
Skenet Shine
Skenet Shine 4 dagar sedan
Jag tycker man ska sluta dalta med kriminella personer.. Vi vill ha högre straff.. som våldtags offer så har jag ingen tilltro för svensk rättvisa... du får sitta År för ekonomisk brott men sexbrott är knappt 6månader
Skenet Shine
Skenet Shine 4 dagar sedan
Först och främst om vi barar talar siffror som gynnar oss om vi fortsätter så här är legaliserar prostitution och skattar detta samt även uppmuntrar vidare utbildning samt terapi till de som är sex arbetare för blockera den kriminella marknaden. Samt legaliserar cannabis och skattar detta samt fokuserar på medicinsk forskning för de som är allergisk mot tabletter. Skatta skiten.. investera i bättre tåg system som Japan har gjort med bullet tåg som kopplar samman hela Europa för folk ska kunna jobba där de tjänar bäst. Uppmuntrar företag att komma hit och investera igenom att sänka skatterna för stor företag..och ta tillbaka tjänstemanna ansvaret.. Plus för alla jävla kommuner som väljer köpa konst och skulpturer från kända namn för miljonbelopp..
Skenet Shine
Skenet Shine 4 dagar sedan
Jag har flera idéer hur vi kan fortsätta och faktiskt lyckas men hur kan man föra ideen vidare till riksdagen?
Skenet Shine
Skenet Shine 4 dagar sedan
@Alice Lund tackar :)
Alice Lund
Alice Lund 4 dagar sedan
Engagera dig i ett politiskt parti. Eller kontakta riksdagsledamöterna från din valkrets.
Mr PresidentJesus
Mr PresidentJesus 4 dagar sedan
SVT take notes!
Edvin Emanuelsson
Edvin Emanuelsson 4 dagar sedan
Jimmi Åkesson ”På så sett blir 1+1=3”
Susanne Svensson
Susanne Svensson 4 dagar sedan
En sak som slår mig är att Jimmie sitter i strumplästen.....det ALLA svenskar gör. De tar av sig skorna. Visst ser det kul ut? :-D Han vill verkligen ha ett "svenskt" land :-D
ANIME GI
ANIME GI 4 dagar sedan
tja prenumerera gärna på min kanal hade varit sjukt kul
Allan Strandberg
Allan Strandberg 4 dagar sedan
Nr 1 för att lösa Sveriges problem är att det skulle vara lag på att alla partier MÅSTE prata med varandra! Målet måste vara att hitta likheter och inte skillnader! Precis som vi bevittnar här när Jan Emanuel och Jimmie ständigt hittar likheter. Hade de fått leda samtalen i riksdagen så hade Sveriges framtid sett väldigt ljus ut det är jag övertygad om.
Jimpenjao
Jimpenjao 4 dagar sedan
Enda jävla vettiga politik snacket på fan 20 år
Henrik Björaltlien
Henrik Björaltlien 4 dagar sedan
de som trycker på tummen ner här, vad är det som ni inte gillar? att det ska vara fokus på brottsoffer istället för brottslingar?
Susanne Svensson
Susanne Svensson 4 dagar sedan
Har dock en invändning. Vem kan inte leva på sin pension? Det finns både bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Kan man inte leva på det? Det får ju betydligt yngre tvingas göra. Någon som kan svara på det?
Susanne Svensson
Susanne Svensson 4 dagar sedan
Som alltid ett respektfullt samtal där man kanske inte är överens, men där alla har ett argument för sina åsikter. Du är väldig bra Henrik!! Fortsätt så.
Toni Gustavsson
Toni Gustavsson 4 dagar sedan
Jan -Emanuel och Jimmie skulle leda Sverige då kanske vi skulle få ordning på landet
carlongo
carlongo 5 dagar sedan
De två mest vettiga personerna i svensk politik och en fantastisk moderator. Tack för ett underbart samtal för oss att ta del utav och lyssna på
pucckkoo låångkalsoong
pucckkoo låångkalsoong 5 dagar sedan
kan ni inte göra omval a s a p,, låt SD vinna,, få bort Stefan Löve''en, o hans jaaa. rövslickarsägare,, vi måste få stopp på hans vansinne och förstörelse av vårt Gamla Svedala
henning rasmussen
henning rasmussen 5 dagar sedan
sverige has committed national suicide
Parnian Faizi MBGY
Parnian Faizi MBGY 5 dagar sedan
Jimmie glömde skorna :/
Harry Olsson
Harry Olsson 5 dagar sedan
Tack Henrik för ett vuxet samtal, intressant i nästan 2 timmar. "Nackdelen" att jag för första gången på minst 30 år har fått höra en vettig socialdemokrat, Respekt!
Niklas Sarri
Niklas Sarri 5 dagar sedan
Jimmie Åkesson: "Är inte poängen med en statsskuld att man aldrig betalar tillbaka den?" Hahaha!
Scrap That With Matt
Scrap That With Matt 21 timme sedan
Haha, typ sant ju 😂👍
carlongo
carlongo 3 dagar sedan
Ja han har ju humor iallafall den mannen!
Toni Gustavsson
Toni Gustavsson 5 dagar sedan
Är man vuxen som Jan-Emanuel och Jimmy då kan man prata med varandra på ett bra sätt det är vad dom andra saknar i S,MP,C,L dom är inte vuxna
Olle Olsson
Olle Olsson 5 dagar sedan
Om Jan Emanuel skulle starta ett eget parti skulle han utplåna både "grå"sossarna och sd. winwin!
Olle Olsson
Olle Olsson 3 dagar sedan
@Petter Töpel Mycket möjligt men han skulle ha en väldigt stor målgrupp!
Petter Töpel
Petter Töpel 4 dagar sedan
Inte riktigt, mycket babbel och säger emot sig själv för många gånger. Inte särskilt skicklig politiker.
Peter Thorstensson
Peter Thorstensson 5 dagar sedan
Fantastiskt program! Sunda värderingar från samtliga håll!
AQuariAn IndiGo
AQuariAn IndiGo 5 dagar sedan
Finns det på allvar någon som tror att J.E. är sosse? Han är SD. Både J.Å och J.E är superkapitalister. Dessutom. Vältrar sig i pengar, dyra bilar, kläder och annat skit. Sen snackar de om att pensionärerna ska ha högre pension. Jo, tjena. Så länge kapitalismen frodas kommer det fattiga att bli fattigare. Herregud vilka snillen.
30-årsfesten - Hela Föreställningen
3:01:54
Galenskaparna och After Shave - Official
visningar 299tn
Shawn Mendes, Justin Bieber - Monster
3:04
ShawnMendesVEVO
visningar 34mn
Hotelliggaren - Hela Föreställningen
1:52:30
Robert Gustafsson - Official
visningar 380tn
Stinsen brinner - Hela föreställningen - Akt 1 & 2
2:01:22
Galenskaparna och After Shave - Official
visningar 80tn
Sense & Sensibility: Koenigsegg Gemera + Factory visit
50:44
Sveriges bästa svensk del 1 - Filmen
32:19
Sveriges bästa svensk
visningar 1,1mn
Shawn Mendes, Justin Bieber - Monster
3:04
ShawnMendesVEVO
visningar 34mn
Cyberpunk 2077 - Official Gameplay Trailer
5:14
Cyberpunk 2077
visningar 25mn
Barack Obama: The 2020 60 Minutes interview
27:02